Om zo min mogelijk overlast te geven en profiteren van goed weer is het behoorlijk druk in de werkvakken. De snelweg moet op tijd weer open. Directeur Henk Vreeswijk wil aan de slag met het gegeven dat zijn medewerkers zich bij het frezen van Asfalt vaak niet veilig voelen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Dirk-Jan van Schaik van Millenaar en van Schaik Transport en in samenwerking. Verder is Werner van Eck betrokken namens Heijmans en als voorzitter van de Goverancecode Reductie Aanrijdgevaar
De Ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) vinden dat er meer moet worden gedaan aan het voorkomen van aanrijdingen door manoeuvrerende voertuigen en machines dan tot nu toe in de branche gebruikelijk is. Daarom hebben we in overleg met betrokken organisaties een nieuw beleid opgesteld.
De bouwondernemingen zijn van mening dat we met deze stap onze werkvakken en bouwplaatsen samen weer een stuk veiliger kunnen maken. Ze realiseren zich ook dat met dit nieuwe beleid en de (extra) maatregelen het risico op een aanrijding aanwezig blijft. Juist daarom is dit onderzoek specifiek gericht op het gedrag van vrachtwagenchauffeurs.
De onderzoeksopdracht van New Behavior richt zich specifiek op aanrijdgevaar van medewerkers van Freesmij door vrachtwagens.
Het onderzoek wordt uitgevoerd met het Behavior Change Model van de Behavior Change Academy
- Doelanalyse: van hoger doel naar concrete gedragingen
- Psychologische landschapsanalyse: in kaart brengen van drijfveren, waarden en weerstanden
- Psychologisch-landschapscheck: validatie van gemaakte assumpties en selectie kernfactoren
- Techniekselectie: match kernfactoren en interventie technieken
- Interventie-design: kiezen interventiemethode, uitvoer en effectmeting
- Borging: evaluatie en interpretatie van de resultaten en formuleren van advies
Wil je meer weten over dit onderzoek of over reductie aanrijdgevaar of veilig werken in de bouw? Neem contact met ons op.